Telefoons en beeldschermen stuwen Samsung naar recordwinst

Samsung kondigde vorige week een recordwinst van bijna 4 miljard euro aan over het laatste kwartaal aan en het Koreaanse bedrijf heeft deze winst naar eigen zeggen vooral te danken aan de smartphone tak en display tak van het bedrijf.

Uit de kwartaalcijfers die Samsung voorlegde bleek vooral dat de Galaxy Note het afgelopen kwartaal erg goed heeft verkocht in zowel Europa als Amerika. Het apparaat, volgens Samsung zelf een kruising tussen een tablet en een smartphone, was door de goede verkopen verantwoordelijk voor een groot deel van de winst.

Ook displays gingen het afgelopen kwartaal als zoete broodjes over de toonbank. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in het vorig jaar verkocht Samsung ruim 20 procent meer displays. Dit zou voornamelijk te danken zijn aan de groei van de vraag naar led tv’s, 3d tv’s en tablet schermen met een hoge resolutie.

Toch nam het aantal verkochte tv’s van Samsung zelf niet toe ten opzichte van vorig jaar en het lijkt er dus op dat de stijging voornamelijk is te danken aan het aantal displays dat het elektronicaconcern aan andere bedrijven heeft verkocht. Zo zullen de tablet schermen met hoge resolutie waarschijnlijk allemaal bedoeld zijn voor de iPad 3 van Apple.

Samsung liet weten dat het voor de komende kwartalen ook goede resultaten verwacht, voornamelijk dankzij de lancering van een nieuw Galaxy toestel, dat op 3 mei zal worden aangekondigd. Dit betreft waarschijnlijk de langverwachte Samsung Galaxy S III. De Galaxy S III is de opvolger van de Galaxy S II, een van de meest succesvolle telefoons die Samsung tot nu toe heeft uitgebracht. Bij webshops zoals Typhone.nl zal dit toestel sowieso te bestellen zijn en op sites als Tweakers.net kunt u de prijzen vergelijken met andere webshops.

Bronnen: tweakers.net/nieuws