Hoe kunnen technische mensen goed scoren op een IQ test?

Vaak wordt bij een sollicitatie tegenwoordig een assessment afgenomen. Een onderdeel daarvan is vaak een IQ test. Technici zijn vaak mensen met specifieke kennis en kwaliteiten waardoor ze soms afwijkende scores bij een IQ test halen. Om dit te voorkomen kun is een gedegen voorbereiding aan te raden.

Het oefenen van de verschillende onderdelen van de test is één van de mogelijkheden om je score te verbeteren. Je bent dan niet verrast als een bepaald onderdeel in de test zit. Onderdelen die vaak in een test zitten:

 1. Woordenschat
 2. Fouten in zinnen
 3. Analogieën
 4. Betoogtest
 5. Classificatie
 6. Cijferreeksen
 7. Gecodeerd rekenen
 8. Syllogismen
 9. Redactiesommen
 10. Vergelijken van teksten
 11. Strings identificeren
 12. Diagrammen
 13. Kubussen vergelijken
 14. Figuurreeksen
 15. Samenstellende vormen
 16. Patronen vergelijken

Categorieën waar technici vaak minder goed op scoren zijn de taalkundige onderdelen. Gelukkig zijn dat ook de onderdelen waar goed op te trainen is. Zorg dus dat je van te voren een aantal van dit soort tests hebt doorgenomen, dan zal je zien dat je scores omhooggaan.

Oefenen van testen kan bijvoorbeeld op: Intermediair.nl