Als je eindelijk 18 bent

Sommigen kunnen niet wachten to ze achttien worden. Dan ben je volwassen. Dan mag je rijlessen nemen.

Auto

Alhoewel de hedendaagse jeugd veel geld in laptops en games stopt droomt een fors deel ervan toch ook van een eigen auto. Het behalen van het rijbewijs is dan ook bijna een must. Met een eigen kar voor de deur is men vrij, kan men gaan en staan waar men wil. Daarnaast is een auto meer dan een vervoermiddel. Zeker de eerste auto. Voor velen zal geen andere auto zo gepoetst en onderhouden worden dan de nummer een. Want jouw droom is werkelijkheid geworden en dat wil je ook graag laten zien.

Rijbewijs

Zoals velen is ook deze jongen de eerste keer gezakt voor het rijexamen. Ondanks de uitstekende opleiding en de ondersteuning die ik van rijschool tilburg kreeg, bleken mijn zenuwen sterker dan mijn rijgedrag. Daarnaast zat ik niets een meneer die niet als doel had mij rustig te laten rijden, maar waarvan ik dacht dat hij me zeker niet wilde laten slagen. Dan volgt de rest vanzelf. Je maakt een fout en weg ben je.
Dat was de tweede keer heel anders. Geen zenuwen, een aardige examinator en goed rijdend. Dus vanaf nu was deze jongen de trotse bezitter van het roze papiertje.

Autorijden

Wat men in alle overmoed en geluk vergeet is dat men eigenlijk niet kan autorijden. Dat moet men leren door het te doen. Steeds weer kom je in situaties waarbij je snel en effectief moet handelen. Dat is de harde rijschool van het verkeer. Dankzij het rijbewijs, het diploma, mag je daar aan deelnemen. Belangrijk is dat een rijschool de starter wijst op dat verkeer. Op het feit dat autorijden leuk is, maar te snel en te sportief gevaarlijk. Zo heb je heel lang plezier van jouw rijbewijs.