Met je smartphone voorbereiden op de examens

De wereld is in de afgelopen tientallen jaren veel veranderd en we zijn inmiddels in het digitale tijdperk beland. Examenschema’s en schoolboeken zijn ouderwets en informatie opvragen en leren kunnen we tegenwoordig ook met onze smartphones en tablets.

Het is dan ook niet raar dat er tegenwoordig steeds meer applicaties zijn waarmee jongeren zich digitaal kunnen voorbereiden op de examens. Het is niet alleen mogelijk om op je mobiel het gehele examenrooster in detail te bekijken, maar het is ook mogelijk om met behulp van een app vragen en antwoorden van oude examens en testexamens te bekijken.

mzl.pewhtahs.320x480-75

Wie binnenkort eindexamens heeft en altijd en overal het examenrooster wil kunnen raadplegen heeft genoeg aan de app Examen 2013 van Holtes Design. De applicatie geeft een overzicht van alle examens voor VMBO BB, VMBO KB, VMBO GT, HAVO en VWO en bovendien wordt per examen aangegeven welke hulpmiddelen gebruikt mogen worden tijdens het examen. Examen 2013 is op dit moment alleen voor iOS beschikbaar en de app kan gratis worden gedownload.

Wie meer interesse heeft in het bijhouden en leren van de stof kan beter naar de app Examengids van Tim van Esloo kijken. De applicatie bevat alle oud-examenvragen en -antwoorden voor VMBO TL, HAVO en VWO, zodat je overal on-the-go stof die voor jou essentieel is kunt bekijken. Examengids is alleen beschikbaar voor iOS en de applicatie kan worden gekocht voor het luttele bedrag van 1,79 euro.