Examenantwoorden influisteren via de bluetooth-verbinding

FWDQ4CYGYR36316.LARGEDe voorbereiding op examens kon al langer via apps op de smartphone en ook leren via de telefoon is met speciale apps geen probleem. De droom van iedere student gaat nog een stapje verder: tijdens het maken van een examen de antwoorden ingefluisterd krijgen. Met invisble in-earphones, een smartphone, bluetooth en iemand de antwoorden in fluistert kan dit zomaar werkelijkheid worden. De onzichtbare manier van communiceren wordt al langere tijd door bijvoorbeeld spionnen gebruikt.

Hoe het werkt
Een ketting met bleutooth ontvanger en een microfoon zorgt dat er contact gemaakt kan worden met een mobiele telefoon. Met diezelfde smartphone kan vervolgens gebeld worden naar een nummer. Aan de andere kant van de lijn kan iemand meeluisteren met bijvoorbeeld een Engelse luistertoets en de antwoorden opzoeken op internet. De informatie kan vervolgens via de onzichtbare in-earphones in het oor worden gefluisterd. Niemand die het merkt, althans zolang de ketting onder een dikke trui verstopt zit en het geluid uit de oortjes niet voor andere hoorbaar is.

Zelf aan de slag
Een beetje handige student maakt de constructie voor de onzichtbare oortjes zelf. Eén of twee kleine magneetjes voor in het oor, zorgen dat je het geluid kan opvangen. Vervolgens moet er een spoel gemaakt worden voor om de nek die in verbinding staat met een versterker. De versterker kun je vervolgens aansluiten op bijvoorbeeld je smartphone. Om via bluetooth verbinding te maken is er ook een bluetooth ontvanger nodig. De magneetjes of de onzichtbare oortjes kunnen met een sterke magneet weer uit het oor worden verwijderd.

Muziek luisteren
Bang dat studenten massaal onterecht tentamens halen, hoeven we niet te zijn. Cheaten op een examen gaat veel studenten gelukkig vaak een stap te ver. Ongezien naar muziek luisteren via een telefoon met bluetooth-verbinding, in plaats van luisteren naar de docent, is veel onschuldiger. En dat kan natuurlijk ook gewoon.